Výherní linie na hracím automatu

Výherní linie na hracím automatu

2019-08-19 14:35:59 -

Perfektní hráčský zážitek dokáže ovlivnit mnoho faktorů. Jinak vnímáme hry s rozdílným grafickým zpracováním, s odlišnou tematikou nebo výškou RTP. Pokud si chcete užít plnohodnotnou hru, měli byste se zaměřit na další aspekt, a to jsou výherní linie. Na kolika liniích hrát a jak je využít co nejlépe?

Co jsou to výherní linie?

Výherní linie jsou imaginární čáry, které se na zobrazovacím panelu hracího automatu nacházejí podélně. Mohou být rovnoběžné nebo klikaté. Začátek a konec výherní linie bývá zpravidla označený body nebo čísly na obou stranách výherního automatu. Jednotlivé linie bývají častokrát barevně odlišené, aby bylo pro hráče jednodušší orientovat se na hrací ploše.

Výherní linie hracího automatu jsou „cestou k úspěchu“. Pokud se výherní kombinace symbolů ocitne na této „cestě“, čeká vás výhra. Výherní symboly se nemusejí nacházet na celé linii, každý automat má v popise uvedený minimální počet symbolů jako platnou výherní kombinaci. Výherní linie jsou většinou aktivované zleva doprava, ale některé platí i obousměrně.

Typy výherních linií

Pevné výherní linie

Automaty s pevným počtem linií mají výherní linie pevně stanoveny, jejich počet se nedá žádným způsobem nastavit, snížit ani zvýšit. Hráči teda nemohou vymýšlet a všichni hrají se stejným počtem výherních linií. Pro mnohé je takovýto automat výhodou, nemusejí zvažovat různé možnosti hraní.

Pevné výherní linie najdeme v automatových hrách, jako například Book of Secrets, Butterfly Staxx, Joker Pro, nebo Jimi Hendrix.

Volitelné výherní linie

Volitelné výherní linie dávají hráčům možnost vybrat si, s jakým počtem linií chtějí hrát. Každá hra má uvedený nejnižší a nejvyšší počet výherních linií. Platí, že s čím vyšším počtem aktivních výherních linií hrajete, tím vyšší je sázka na jedno otočení válců. Ale stejně se zvyšuje i šance na získání výherní kombinace.

Linie si můžete navolit v automatových hrách jako Retro Reels Extreme Heat, Dizzy Hot, či 300 Shields od NextGen Gaming.

Neliniové výherní automaty

Speciálním případem jsou hrací automaty bez výherních linií. Výhry se vyplácejí na základě kombinací symbolů na jednotlivých válcích. V podstatě jsou to automaty s maximálně možným počtem výherních linií vzhledem na počet válců a řádků.

Mezi neliniové automaty patří hry, jako například 4-válcový automat Fruit Awards (81 možností na výhru), 5-válcový automat Twin Spin (243 možností na výhru), nebo 4-válcový a 4 řádkový automat Vampire Bride (256 možností na výhru).

Netradiční automatové hry

Existují i automatové hry s netradičním provedením, kde se symboly netočí na válcích, ale doplňují se do hracího pole. Příklady takovýchto automatů je Germinator nebo Emoji Planet. Výherní kombinace tvoří stejné sousedící symboly kdekoliv na hracím poli a jsou doplněny netradičními herními bonusy.

Kolik výherních linií byste si měli nastavit?

Ideální počet aktivovaných výherních linií neexistuje. Záleží od způsobu vaší hry a od vašich očekávání. Počet ideálního počtu aktivovaných linií závisí od:

  • vašeho rozpočtu na hraní her
  • vašeho hráčského stylu, zda jste příležitostný nebo pravidelný hráč
  • sázky, kterou chcete uzavřít na jedno přetočení
  • dalších možností automatu, například o mnohé jackpoty se hraje jen při maximálním počtu aktivních výherních linií

Počet výherních linií by se měl tedy odvíjet od toho, na jakém automatu hrajete a jaké sázky uzavíráte. Nedoporučuje se aktivovat maximální počet výherních linií v kombinaci s maximálními sázkami, pokud s hraním jen začínáte. Toto si mohou dovolit jen ostřílení VIP hráči.

Hrajte tak, abyste se bavili

Počet výherních linií byste měli vybírat v souladu se zásadami odpovědného hraní. Díky většímu počtu výherních linií sice můžete častěji vyhrávat, ale může se velmi rychle stát, že svůj rozpočet minete velmi rychle.

Pokud chcete otestovat, jaký počet výherních linií vám vyhovuje nejvíce, nemusíte okamžitě zapínat hru za reálné peníze. Vyzkoušejte si online hrací automaty zdarma. Po dobu hraní v režimu pro zábavu můžete vyzkoušet, zda si hru víc užijete s minimálním počtem výherních linií, nebo vsadíte na maximum, nebo zda hledáte zlatou střední cestu. Myslete však na to, že automatové hry nejsou jen o velkých výhrách, ale hlavně o perfektní zábavě.

Vyzkoušejte oblíbené hry zdarma
40 Super Hot Výherní automat Amusnet Hraj
9k Yeti Výherní automat Yggdrasil Hraj
Blood Revival Výherní automat Apollo Games Hraj