Zodpovědné hraní online výherních automatů

Zodpovědné hraní online výherních automatů

2014-08-21 21:34:17 -

Hrajete rádi hrací automaty na internetu? Slyšeli jste už o lidech závislých na hraní? Myslíte, že vám se to nemůže stát? Raději si přečtěte náš článek.

Závislost na hraní hracích automatů

Závislost na hraní automatů je závislostí jako každá jiná. Mnozí lidé propadnou závislosti na alkoholu, drogách, sexu, cigaretách, videohrách a mnohých neřestech dnešní doby. Mezi ně patří i hraní počítačových či hazardních her.

Větší sklony k získání závislosti mají psychicky labilnější jedinci. Ale mnohé těžké životné situace dokážou zlomit i ty silné. Když se už člověk dostane do deprese, měl by zapomenout na všechny neřesti, které by ho mohly pohltit. Nikdy nehrajte, když jste unavení, máte osobní problémy či jste pod vlivem alkoholu anebo jiné omamné látky.

Prevence proti závislosti na hraní hazardních her

Všechna kasina a online herny nabízí různé nástroje na prevenci před závislostí. Jedná se o soubor limitů, které omezí vaši hru. Je však pouze na hráči, aby si předem určil hranice svého hraní. Myslete na to ještě dřív, než začnete hrát.

Limit na prohranou částku

Je na vás, abyste si určili sumu, kterou jste ochotni utrácet při hře. Jedná se o finance určené na zábavu, které neohrozí váš rodinný rozpočet či úspory. Po nastavení tohoto limitu vám systém kasina nedovolí prohrát víc.

Limit na čas věnovaný hře

Mnohá kasina nabízí možnost omezit čas, který budete hře věnovat. Nestane se tak, že kvůli nadměrné hře začnete zanedbávat práci, přátele a rodinu.

Jak zjistím, že se má hra už stala závislostí?

Na internetu existuje mnoho testů, jejichž výsledek zhodnotí váš stupeň závislosti na hraní výherních automatů. Zjednodušeně si však zkuste zodpovědět na následující otázky:

  • Utrácím na hazard více, než si mohu dovolit utratit za zábavu?
  • Snažím se hraním dohnat ztrátu z předcházejících dní?
  • Chci řešit přes hazard svoji finanční situaci?
  • Hraji i v čase, kdy bych se měl věnovat práci?
  • Upřednostňuji hraní automatů před střetnutím s přáteli?
  • Věnuji se hře víc než rodině?
  • Oddaluji řešení problémů a raději si jdu zahrát automaty?

Pokud jste na jednu anebo víc otázek odpověděli ANO, jde o první příznak vaší závislosti. Nepodceňte to.

Jsem závislým na hraní automatů, co mám dělat?

Pokud si sám dokážete uvědomit svoji závislost, je to váš první důležitý krok k řešení vašeho problému. Druhým krokem je dočasně si zablokovat své hráčské účty, anebo aspoň nastavit všechny potřebné limity.

Málokdo to zvládne sám, budete potřebovat pomoc svého okolí. Jedna z možností je svěřit se rodině a řešit situaci společně. Pokud se obáváte rekce rodiny, vyhledejte pomoc u psychologa, anebo anonymně v centrech pomoci. Mohou vám pomoct i následující linky:

Věříme, že pro vás bude hra vždy pouze zábavou.

Vyzkoušejte oblíbené hry zdarma
40 Super Hot Výherní automat Amusnet Hraj
9k Yeti Výherní automat Yggdrasil Hraj
Blood Revival Výherní automat Apollo Games Hraj