Mýty a fakta o výherních automatech

Mýty a fakta o výherních automatech

2017-08-18 13:55:07 - Braňo "Ace"

Automaty patří v kasinech mezi suverénně nejoblíbenější stroje a u online gamingu tomu není jinak. Online automaty si od svého uvedení pohodlně udržují první místo v žebříčku popularity. Možná však nevíte, že se k automatům váže i mnoho zajímavostí, například když si myslíte, že nejvíce automatů se nachází v USA, nemáte pravdu a ani Las Vegas vám nepomůže. Přečtěte si 15 faktů, které jste o automatech a automatových hrách nevěděli.

  1. Světovým lídrem v počtu automatů v zemi nejsou USA, ale překvapivě Japonsko. V přepočtu na obyvatele připadá jeden automat na 27 lidí.
  2. V USA je registrovaných přibližně 800 000 hracích automatů. Více než čtvrtina z tohoto počtu se nachází, kde jinde, v Las Vegas.
  3. Největší „kamenný“ jackpot z automatových her padl v Las Vegas v hotelu Excalibur. 25letý softwarový inženýr přišel domů bohatší o 39,7 milionu dolarů.
  4. V online světě se o největší výhru postaral jistý Jonathan Heywood, který v automatové hře Mega Moolah vyhrál progresivní jackpot ve výši 13,2 milionu liber. Stačilo mu na to 25 pencí.
  5. K automatům se váže mnoho mýtů. Jeden z nejpopulárnějších je ten, že když na automatu nikdo vyhraje, automat dlouho nevyplatí další výhru (je cold). Samozřejmě to není pravda, ve skutečnosti na něm můžete vyhrát hned v dalším kole.
  6. U automatových mýtů ještě zůstaňme, víte, jaké jsou další? Mnoho hráčů věří, že automaty blíže k východu z kasina jsou štědřejší a vyplácejí výhru častěji. Jiní zase přisahají na to, že přes pracovní týden (když lidé mají méně času hrát), se na automatech vyhrává víc, než přes víkend.
  7. I když vám kdokoliv bude tvrdit něco jiného, při hraní online automatů, hráč stlačením tlačítka nemá šanci ovlivnit výsledek spinu.
  8. Hrací automaty mají mnoho jmen, záleží, kde na světě se nacházíte. Mezi nejznámější ale patří určitě Fruit machines, Bell machines, Poker machines, Puggies a samozřejmě One-armed bandit.
  9. Úplně první hrací automat na světě vznikl v roce 1895. Jmenoval se Liberty Bell a zkonstruoval ho vyučený automechanik Charles Fey.
  10. První videoautomat vznikl v roce 1976 v Kalifornii. Vyvinula ho společnost Fortune Coin a jako první si na něm zahráli hráči v Lasvegaském hotelu Hilton.
  11. Podle nejnovějších odhadů tvoří automatové hry až 85 % všech tržeb kasin.
  12. Online hrací automaty jsou s přehledem nejhranějšími hrami v jakémkoliv online kasinu.
  13. Dlouhodobě největší automat v padesátých letech minulého století se nazývá Super Big Bertha, měří dva a půl metru a je široký dva metry. V provozu je od roku 1950.
  14. První automat z roku 1895 byl velmi jednoduchý mechanický stroj. Dnešní automaty se skládají průměrně z 1200 samostatných částí a váží v průměru 120 kilo.
  15. K dnešnímu dni je provozování hracích automatů legální v 41 zemích světa. Od roku 2000 jejich počet vzrostl téměř o čtvrtinu.
Vyzkoušejte oblíbené hry zdarma
40 Super Hot Výherní automat Amusnet Hraj
9k Yeti Výherní automat Yggdrasil Hraj
Blood Revival Výherní automat Apollo Games Hraj