Bonusy a bonusové hry automatů

Bonusy a bonusové hry automatů

2018-11-28 00:00:00 - Braňo "Ace"

Existuje mnoho online automatů, ve kterých autoři vsadili na takové přednosti jako vizuál nebo vyšší výhry v základní hře. Pokud má hra ale odfláknuté bonusy, není příliš pravděpodobné, že by se z ní stal hit. Vždyť si zkuste vzpomenout na vaše oblíbené hry a potom si sami řekněte, co vás na nich nejvíce baví. Bonusy budou ve vašem pomyslném žebříčku určitě vysoko.

Online automatů jsou dnes tisíce, ale typů bonusů zase až tak mnoho není. I proto si my, ale také hráči, nejvíce ceníme originalitu a kreativitu autorů, kteří dokáží přijít s novinkami i v této oblasti.

Pokud však ostaneme jen při oblíbených klasikách, hovoříme hlavně o těchto bonusech:

Wild symbol

Klasika klasik, jen minimum online automatů se dnes vyskytuje bez tohoto oblíbeného bonusu. Jeho elementární součástí je speciální symbol, který při základní hře funguje jako žolík. To znamená, že pokud vám ve výherní linii chybí k výhře jeden symbol, a na jeho místě je právě Wild symbol, automat vyhodnotí linii jako kompletní a vyplatí vám výhru, často i s nějakým malým příplatkem za výskyt Wild symbolu.

Expandující wild symbol

Speciální druh Wild symbolu, který má stejný princip, jako klasický wild. Jeho kouzlo však spočívá v tom, že pokud se na některém místě na hracím poli objeví, expanduje. To znamená, že se rozšíří i do okolí a takovýmto způsobem dokáže vytvořit i další výherní linie.

Scatter symbol

Druhá nehynoucí klasika a věrný souputník Wild symbolu. Další ze speciálních symbolů, které se objevují téměř v každé hře. Většinou je spuštění nějaké bonusové hry, navázané právě na tento symbol. Stačí ho vytočit minimálně třikrát, kdekoliv na hrací ploše, a spustí se bonusové kolo. Samozřejmě může fungovat i samostatně s tím, že po jeho vytočení získáte nějakou velmi pěknou sumičku.

Free Spiny

Přemýšlíme, zda existuje mezi hráči populárnější bonus, jako jsou přetočení zdarma. Freespiny jsou rychlé, jednoduché, štědré a nestojí vás jediný cent. Co více si hráč může přát? Nic. Pokud vám padnou, užívejte si je. Pokud autoři hry byli takoví štědří a dovolili po dobu jejich výskytu vytočit i ostatní bonusy, je to přímo dokonalost sama. Jejich jedinou temnou stránkou je, že jich většinou bývá velmi málo.

Násobitel

Možností jak funguje násobitel, je mnoho. Většinou však jde o funkci, která vaši konečnou výhru vynásobí určitou hodnotou (x3, x5, x9 nebo x15). Nejčastěji tento bonus závisí od toho, jak se vám daří řetězit výhry. Velmi rozšířený je v automatech, kde se netočí válce, ale padají kameny a ty, které tvoří výherní kombinaci, následně vybouchnou. V takovémto případě, po každém výbuchu následuje i zvýšení násobitele. Násobení výhry však může být navázané i na jiné věci, například na bonusy, na freespiny atd. Kreativní tvůrci se s tímto oblíbeným bonusem vědí pohrát a vytvořit skutečně zajímavé možnosti, jak se dostat k vysokým výhrám.

Click and Pick

Tento bonus se často váže k jiným bonusům (nejčastěji asi ke scatter symbolu), může však mít i vlastní speciální symbol. Jde v podstatě o samostatnou bonusovou hru, ve které máte za úlohu vybrat si na speciální obrazovce z několika předmětů, které skrývají různé bonusy. U hráčů jde o velmi oblíbený typ benefitu, protože v něm prakticky není možné prohrát. Můžete jen získat. Někdy také bývá spojen s další hrací úrovní. V tom případě se v některém z předmětů skrývá vchod do další minihry. Kdysi se jednalo o jeden z nejpoužívanějších bonusů, ale v novějších hrách už trochu ustoupil do pozadí.

Vyzkoušejte oblíbené hry zdarma
40 Super Hot Výherní automat Amusnet Hraj
9k Yeti Výherní automat Yggdrasil Hraj
Blood Revival Výherní automat Apollo Games Hraj